Storkeungen på operationsbordet - gode chancer for at overleve

Meldingerne fra dyrlægen, som torsdag aften har storkeungen på operationsbordet, er positive. Fordi det blev opdaget så hurtigt, kan den måske reddes.

Storkeungen er kommet galt afsted, efter at forældrene Tommy og Annika trak et lille stykke gummislange ud fra reden i Smedager.

Ungen troede nemlig, der var tale om mad, og forsøgte at spise slangen på 30-40 centimeter, hvilket resulterede i, at slangen nu sidder fast i halsen på ungen.

- Lige nu er planen, at vi fjerner ungen fra reden. Den overlever ikke, hvis slangen ikke kommer ud. Derfor tager vi den med til en dyrlæge på Sjælland, som er specialist i fjerkræ, siger Jess Frederiksen fra foreningen Storkene, der passer reden ved Smedager.

Storkeungen bliver på Sjælland

Overlever ungen operationen, bliver den måske allerede i morgen tidligt kørt tilbage til Smedager. 

Alternativet er, at den skal indkvarteres på en gård på Sjælland i en måneds tid, indtil den er flyveklar og bliver fragtet tilbage til Smedager, hvor den bliver sat fri.

- Virkeligheden er sådan, at forældrene sandsynligvis ikke vil acceptere ungen, hvis den kommer tilbage fra Sjælland. Når forældrene ikke kan genkende lugten, så vil de hakke den ihjel.

Se storkeungen sluge gummislangen, som forældrene tog med op til reden.

Ifølge foreningen er der en naturlig forklaring på, hvorfor ungen har spist gummislangen.

- Forældrene har nok troet, at det var en snog, og ungen - den spiser jo bare alt, hvad der ligner føde, siger Mogens Lange fra Storkene.