Storkeungen er en han

Efter dyrlægebesøget i sidste uge viser prøver nu, at storken er en han.

For en uge siden blev storkeungen i Smedager undersøgt af dyrlægen Bjarne Østergaard Rasmussen, da den havde slugt en gummislange. Ved den lejlighed blev der taget en blodprøve, der lægger fast, at ungen er en han. Det fortæller Jess Frederiksen fra foreningen Storkene.dk.

Heldigvis er der ved at være ro på efter sidste uges dramatiske begivenheder.

- Det er snart en uge siden, at ungen i Smedager kom galt aftsted, og vi kan så småt begynde at ånde lettet op.

Sådan indledte dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen et opslag i Facebook-gruppen Storkesiden for et par dage siden.

Torsdag den 6. juli om eftermiddagen slugte storkeungen i Smedager en gummislange, hvilket satte himmel og hav i bevægelse.

Få timer efter det potentielt livsfarlige måltid lå storkeungen på bordet hos Hårlev Dyreklinik, hvor Bjarne Østergaard Rasmussen, der er ekspert i fjerkræ, stod klar.

Efter de indledende undersøgelser vurderede han, at ungen godt kunne klare narkose. Men da indgrebet begyndte, var gummislangen nået for langt ned i fordøjelsessystemet, så han vurderede, at en operation ville blive for farlig.

- Røntgenfotografering bekræftede, at slangen lå længere inde i tarmsystemet. Kirurgisk indgreb her vurderedes farligere end at lade slangen blive i tarmen, skriver dyrlægen.

Inden hjemturen til Smedager fik ungen kunstig ernæring, antibiotika, og smertestillende medicin. Undersøgelser af video og byggeaffald i nærheden af reden viste, at årsagen til alt virakken, "gummislangen", var en 40 centimeter lang og 25 år gammel og mørnet tætningsliste.

-Tarmbakterier med mere kan måske opløse den helt eller delvis. Eventuelt indlejrer den. Der er beretninger om indlejrede fremmedlegemer, der forekommer uger efter og måneder efter optagelse, skriver Bjarne Østergaard Rasmussen.

Nu kan han og andre storkeentusiaster altså begynde at ånde lettet op. Efter lidt startvanskeligheder, da den lille han-stork var sat tilbage i reden, har Tommy og Annika fået gang i fodringen, og ungen virker til at have det godt.