TV der bevæger dig

Storkeunger hedder Sofia og Noa

01:46

Trods truende skyer har storkene i Bolderslev det godt - til højre ses en af ungerne. Det er dog uvist om det er Noa eller Sofie!

1 af 2

De seneste otte dage har vi opfordret seerne til at komme med forslag til, hvad de to storkeunger i Bolderslev skal hedde. Der er kommet mange forslag. Og nu har ungerne fået navnene Sofia og Noa.

Her ses Oofie og Noa ved ringmærkningen sidste lørdag.

TV SYDs seeres fantasi kender ingen grænser. Misse og Mosse, Alfa og Beta, Kalle og Ida og for fans af opera, Tristan og Isolde. Men også mange, der knytter an til den fædrene ophavs-stork Karlssons hjemland, Sverige.

Onde tunger har også foreslået Helle og Villy, fordi de angiveligt går en usikker fremtid i møde. Men Sofia og Noa blev det endelige valg truffet af Birgit Johannsen og Benny Appel, der er storkenes "plejeforældre" i Bolderslev.

Der dog et enkelt lille problem med navnene. Storkeungers køn kan kun fastlås ved en blodprøve, når de er tre måneder gamle, så der kan altså være tale om enten to hanner eller to hunner.

Nu er storke nok ligeglade med hvad de hedder og det med kønnet finder de sikkert nok nok ud af selv.

Navnene Sofia og Noa er "stykket" sammen af forslag fra flere seere. TV SYD siger tak alle for deltagelsen i den lille navnespøg.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden