Storkeunger ringmærkes på direkte tv

På fredag skal de tre storkeunger i Smedager ved Aabenraa forsynes med ringmærker. Det foregår på direkte tv, bl.a. på TV SYD+.

Med vejrudsigten for denne uge ser det ud til, at storkeungernes overlevelse er sikret.

- Den kritiske alder er tæt på at være overstået, udtaler formanden for storkene.dk, Jess Frederiksen. Om en uge har ungerne en størrelse og fjerpragt, der gør, at de ikke at de ikke længere vil blive slået ihjel af selv længerevarende regnskyl. Derfor er det nu næsten sikkert, at der flyver tre storkeunger fra reden i august måned. Derfor er tiden med lettere frygt for storkeungernes ve og vel nu afløst af glæde og forventning.

Storkene.dk følger den lille storkefamilie på Smedager døgnet rundt med web-kamera. Billederne kan også ses her på tvsyd.dks forside og på TV SYD+ om formiddagen.

Det er første gang, at alle får mulighed for at se, hvordan ringmærkningen foregår. Den er planlagt til kl. 10 på fredag.

Storke-eksperten Hans Skov sætte ringe på de tre store storkeunger. Selve påsætningen tager blot et kvarter. Og selv om det virker forstyrrende for storkeparret, der bestemt ikke er trygge ved besøget, er storkene dog hurtigt tilbage i reden igen og genoptager straks pasningen af deres unger.

Den seneste uges heftige regnskyl kunne være en fare for de tre unger. Men med den vejrudsigt der er for den kommende uge, skal det nemlig gå meget galt, hvis ikke storkeungerne bliver flyvefærdige, skriver storkene.dk.