Storm er et kraftigt blæsevejr

[size=2]Kraftigt bl[/size]æ[size=2]sevejr har ramt Danmark, og selv om der ikke tale om en regul[/size]æ[size=2]r storm, kan vindst[/size]ø[size=2]dene godt virke kraftige og være farlige.[/size]

Det fortæller vagthavende i Danmarks Meteorologisk Institut (DMI) Michael Skelbæk.

- Det er jo ikke storm på den måde, men i vindstødene har der været stormstyrke mange steder. Ved særlige steder har der været tilfælde med stærk storm i vindstødene, siger han til Ritzau.

Den stærke vind har givet problemer flere steder. Ifølge TV Øst er et træ væltet ned over Sydmotorvejen ved Våbensted på Lolland. Træet havnede i motorvejens inderspor.

I den vestlige del af landet er et lokaltog kørt ind i et væltet træ vest for Billum på strækningen mellem Varde og Nr. Nebel, skriver TV Syd.

Ingen mennesker skal være kommet noget til ved de to hændelser.

Vejdirektoratet oplyser, at Storebæltsbroen, Øresundsbroen og den nye Lillebæltsbro er lukket for vindfølsomme køretøjer på grund af de kraftige vindstød.

Ifølge DMI er blæsevejret aftagende i Jylland. Men allerede på fredag forventer DMI, at Danmark bliver ramt af endnu et kraftigt blæsevejr. Det kommer formentlig i løbet af eftermiddagen eller aftenen.