Storm truer julefrokosten

Det dårlige efterårsvejr fortsætter i de kommende dage, og fredag truer storm endda julefrokosten.

Det bliver koldt, gråt og vådt i den kommende uge. Og ugen kan endda ende med en regulær storm fredag, når danskerne sætter sig ned til julefrokosten.

Sådan lyder prognosen fra den vagthavende meteorolog ved TV2 Vejret, Danny Højsholt.

En mandag som søndag

Først skal vi dog igennem en mandag som til forveksling kommer til at ligne søndagen, nemlig med regn, slud og enkelte snebyger.

Selv om der nok ikke kommer helt så mange regnbyger som søndag, og der endda bliver en chance for solskin og tørvejr i det nordøstlige Danmark, så kommer det til at føles koldt.

Føles koldere

- Blæsten får det til at føles koldere end det er - helt op til fem grader minus, selv om termometret viser fem graders varme. Så man skal have hue og handsker på, hvis man skal ud og cykle, siger Danny Højsholt.

Hård kuling

Og sådan fortsætter det tirsdag, hvor vinden i de vestlige egne ud på eftermiddagen kan tage til en hård kuling med kraftige vindstød.

Onsdag forventede meteorologerne i første omgang, at et frontsystem ville ramme Danmark fra sydvest.

Men den seneste prognose tyder nu på, at det ser det ud til meste at holde sig i de sydlige egne, hvor der kan komme regn og slud. Mod nord kan der blive tørvejr og en smule solskin.

Blæsende fredag

Torsdagen tyder på at blive en mellemdag, inden der om eftermiddagen og ud på aftenen kommer regn fra sydvest, ligesom vinden tiltager.

- Fredag er det lidt usikkert, hvor blæsende det bliver. Lige nu tror vi på hård til stormende kuling, lyder advarslen fra den vagthavende meteorolog ved TV2 Vejret som fortsætter:

- Men der er forøget risiko for, at dele af landet på fredag bliver ramt af en regulær storm med nogle rigtig kraftige vindstød.

Det skal man holde øje med, især fordi fredag aften er en traditionel julefrokostaften, hvor mange skal ud og køre.

Regn- og sludbyger

- Og lige nu ser det ud til at kulminere i aftentimerne fra vest. Hvis det ikke bliver storm, så bliver det i hvert fald meget blæsende.

Dagen derpå, lørdag, er vi så tilbage med en nordvestenvind med regn- og sludbyger og lidt kølig vejr.