TV der bevæger dig

Stormen lammer trafikken

Vejdirektoratets webkamera kl. 14.50 - tom bro - og skumtoppe på Lillebælt.

Nu lammer den første efterårsstorm for alvor trafikken. Politiet lukker Lillebæltsbroen og Alssundsbroen.

Stormen har mandag eftermiddag lukket den nye Lillebæltsbro i begge retninger på grund af blæst og trafikulykker i begge færdselsretninger, oplyser Fyns Politi.

Alssundsbroen lukkes også, og den sønderjyske motorvej er spærret ved Kliplev, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der råder borgere i Fredericia til at holde sig indenfor på grund af flyvende tagsten.

Mellem klokken 15.00 og 19.00 ventes Storebæltsbroen helt lukket, fordi vindstyrken i det tidsrum kan nå over stormstyrke på 25 meter per sekund. Det oplyser kommunikationschef Lene Thomsen fra Storebælt.

Togtrafik ramt

Også togtrafikken er ramt af stormen i det sydlige Jylland.

- Der er væltet træer ned over banelegemet ved Gørding. Derfor er togtrafikken indstillet indtil videre, oplyser politiet.

Stormen giver så mange problemer, at politiets telefoner er rødglødende.

- Nu kommer der så mange opkald til politiet, at man bedes afvente med at ringe til politiet, hvis situationen ikke er livstruende, skriver

Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politiet beder derfor om, at man venter med at ringe om væltede træer. Lige nu prioriteres opkald - og væltede træer får pt. lov at vente, lyder det.

Værst mellem 15 og 18

Samme situation gælder for Øresundsbroen, der også vil lukke ved en vindstyrke på 25 meter i sekundet. Allerede mandag middag var hastigheden over broen nedsat til 70 kilometer i timen.

- Det er standardprocedure, at vi nedsætter hastigheden ved en vindstyrke på over 15 meter i sekundet og yderligere begrænsninger ved 20 sekundmeter. Togene fortsætter med at køre indtil en vindhastighed på 34 meter i sekundet.

- Vi forventer, det bliver værst for os mellem klokken 15.00 og 18.00, oplyser Øresundsbroens pressekontakt Jens Gender.

Da Mols-Linien også har indstillet sine eftermiddagsafgange mellem Aarhus og Odden er tog- og flyafgang de eneste muligheder for at komme over Storebælt.

DSB oplyser, at driften forventes at gå som planlagt med afgangene over Storebælt og Øresund.

Lufthavnene i Kastrup, Billund og Aalborg vurderer ikke, at vejr forholdene forhindrer fly i at lande eller lette i deres lufthavne.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden