Stormøde kræver retfærdighed i Sydslesvig

Omkring 300 personer trodsede mandag aften kulden og de glatte veje og viste dermed deres opbakning, da det danske mindretal i Sydslesvig havde inviteret til stormøde i kampen om ligestilling. Det fortæller Flensborg Avis på sin hjemmeside.

Der var fyldt godt op på Duborg-Skolen i Flensborg under stormødet. Det sydslesvigske Samråd havde inviteret, og det eneste punkt på dagsordenen var Kiel-regeringens varslede besparelser over for mindretallets skoler.

Helmer ikke

Både formanden for Samrådet, Dieter Paul Küssner, formanden for Sydslesvigsk Vælgerforening, Flemming Meyer, og formanden for Dansk Skoleforening for Sydslesvig gav på hver deres facon udtryk for, at mindretallet kræver 100 procent ligestilling, og at kampen vil fortsætte.

- Vi helmer ikke, før retfærdigheden er sket fyldest, sagde Dieter Paul Küssner som afslutning på stormødet.

Der var egentlig lagt op til debat i løbet af aftenen, men det var kun Karl Otto Meyer, der bad om ordet. Han kom til gengæld med et noget usædvanligt forslag. Han opfordrede til en skattestrejke for på den måde at signalere til delstatsregeringen, at man ikke vil acceptere, at Kiel-regeringen fraviger ligestillingsprincippet.