TV der bevæger dig

Stormøde om gasrør samler bekymrede landmænd

En gigantisk gasrørledning kan få store konsekvenser for landmænd i Kolding og Vejen. Tirsdag aften er der stormøde. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Det planlagte gigantiske gasrør Baltic Pipe kan få store konsekvenser for landmænd i Vejen og Kolding. I aften er de inviteret til stormøde.

Tirsdag aften skal landmænd fra Kolding og Vejen til stormøde i Vejen med landmændenes organisationer. 

Hvis den planlagte gigantiske gasledning Baltic Pipe bliver vedtaget, kan det  få store konsekvenser for landmændene i de to kommuner. Ledningen skal sende gas fra Nordsøen til Polen og skal gå tværs gennem Danmark. 

I aften mødes landmændene så med landmændenes organisationer, hvor landmændene skal rustes så godt som muligt i de kommende forhandlinger med statslige Energinet. 

Hans Damgaard, der er formand for Kolding Herreds Landbrugsforening forventer, at der vil dukke 120-130 landmænd op til aftenens møde. 

- Det er vigtigt, at dem, som kan se en værdi i det kommer, fordi de måske bliver berørt, siger han til JydskeVestkysten. 

Det er den statslige virksomhed, Energinet, der sammen med det polske firma Gaz-system vil lægge en rørledning i jorden.

TV SYD har tidligere snakket med én af de bekymrede landmænd, der kan blive ramt af gasrørets konsekvenser. 

Læs også Landmand: Gasledning vil smadre min mark

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden