Storstilet hotelbyggeri i Sønderborg bliver til virkelighed

Bitten og Mads Clausens Fond står sammen med pensionsselskabet PFA Pension bag højkvalitets hotelbyggeri med konference, spa og restauranter på den nye havnefront i Sønderborg.

BMC-Fonden og PFA investerer tilsammen over 600 millioner kr. i projektet. Ligeledes investerer Sønderborg Kommune et 3-cifret millionbeløb i udviklingen af hele havneområdet.

BMC-fonden bliver aktiv i udførelsen af Frank Gehry's masterplan om at ændre Sønderborgs havnefront til en ny levende bydel med boliger, kontor og bylivsaktiviteter.

Et nyt internationalt hotel med 190 værelser, 3 restauranter, konference faciliteter til 400 personer og mange forskellige spa-aktiviteter er en afgørende del af denne plan. BMC-Fonden og PFA Pension bliver de primære investorer, og Sønderborg kommune bidrager med væsentlig infrastruktur.

Peter M. Clausen, formand for BMC-Fonden, er begejstret over, at planerne for Sønderborgs nye vartegn nu kan realiseres:

Det nye hotel bliver en kæmpe gevinst for udviklingen af Sønderborg. Hotellet vil skabe vækst og trække turisme til hele området. Antallet af hotelværelser i Sønderborg vil blive fordoblet, og vi vil tiltrække nye konferencegæster, forretningsfolk og turister til byen. Det er et stort skridt for BMC-fonden at gå ind i projektet som aktiv investor, og beslutningen er helt i tråd med fondens formål for at fremme udviklingen på Als. Vi er overbeviste om, at dette bliver til stor gavn for området.

Hotellet, der er tegnet af Henning Larsen Architects, vil med sine 18 etager og en enestående arkitektur blive et vartegn for Sønderborg i et by- og naturskønt område på havnefronten direkte ved Alssund.

Hotellets endelige navn bliver fastlagt i løbet af sommeren.