TV der bevæger dig

Stort hotel på vej til Sønderborg

En model af planen for den nye bydel i Sønderborg.

Den tyske hotelkæde RIMC vil opføre et hotel med 210 værelser på 18 etager med et vandland på 6.000 kvadratmeter på havnefronten i Sønderborg.

Havneselskabet i Sønderborg har skabt et fælles konsortium til at virkeliggøre byggeriet i den nye bydel i Sønderborg, som den internationalt berømmede arkitekt Frank Gehry har udarbejdet masterplan for.

Bygge- og entreprenørfirmaet A. Enggaard, Aalborg, skal opføre hotellet i samarbejde med Henning Larsen Architects , som er udvalgt til at tegne projektet.

Endnu er finansieringen af projektet ikke på plads.

- Vi har bragt netop de parter sammen, som kan realisere projektet, så vi får det allerbedste grundlag til i efteråret også at få finansieringen på plads, siger havneselskabets administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg.

Han forventer at kunne præsentere det samlede projekt i detaljer sidst i august.

RIMC driver omkring 100 hoteller i Tyskland, Schweiz, Østrig, Rusland, Italien, Indien og Benelux. Hotellerne er meget forskellige. Hotel-kæden sætter ikke sit eget navn på hotellerne, men tilpasser driften til de lokale forhold.

Selve vandlandet skal tyske Alpamare Management stå for. Selskabet har mere end 30 års erfaring i at designe, bygge og drive vandlande i blandt andet Tyskland og Schweiz. Firmaet åbnede i 1972 Europas første badeland.

Sønderborg Havneselskab A/S blev dannet i 2006 af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond for at udvikle en ny bydel.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden