TV der bevæger dig

Stort hotel på vej til Sønderborg

En model af planen for den nye bydel i Sønderborg.

Den tyske hotelkæde RIMC vil opføre et hotel med 210 værelser på 18 etager med et vandland på 6.000 kvadratmeter på havnefronten i Sønderborg.

Havneselskabet i Sønderborg har skabt et fælles konsortium til at virkeliggøre byggeriet i den nye bydel i Sønderborg, som den internationalt berømmede arkitekt Frank Gehry har udarbejdet masterplan for.

Bygge- og entreprenørfirmaet A. Enggaard, Aalborg, skal opføre hotellet i samarbejde med Henning Larsen Architects , som er udvalgt til at tegne projektet.

Endnu er finansieringen af projektet ikke på plads.

- Vi har bragt netop de parter sammen, som kan realisere projektet, så vi får det allerbedste grundlag til i efteråret også at få finansieringen på plads, siger havneselskabets administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg.

Han forventer at kunne præsentere det samlede projekt i detaljer sidst i august.

RIMC driver omkring 100 hoteller i Tyskland, Schweiz, Østrig, Rusland, Italien, Indien og Benelux. Hotellerne er meget forskellige. Hotel-kæden sætter ikke sit eget navn på hotellerne, men tilpasser driften til de lokale forhold.

Selve vandlandet skal tyske Alpamare Management stå for. Selskabet har mere end 30 års erfaring i at designe, bygge og drive vandlande i blandt andet Tyskland og Schweiz. Firmaet åbnede i 1972 Europas første badeland.

Sønderborg Havneselskab A/S blev dannet i 2006 af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond for at udvikle en ny bydel.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden