TV der bevæger dig

Stort overskud i Billund Lufthavn

00:37

Flere passagerer og flere ruter. Billund Lufthavn er flyvende.

1 af 2

Bestyrelsen for Lufthavnen har i dag behandlet årsrapporten for 2010. Der er et overskud på 52,2 millioner kroner efter skat - ti gange mere end i 2009.

- Det er det bedste resultat i lufthavnens historie, og bestyrelsen har indstillet årsrapporten til generalforsamlingens godkendelse med anbefaling, siger bestyrelsesformand, skibsreder Bjarne Hansen.

Tak til medarbejderne

Resultatet er først og fremmest udtryk for, at Billund Lufthavn havde et rekordstort antal passagerer i 2010 med i alt 2.574.340, hvilket er en stigning på 11,9 procent i forhold til 2009. Derudover har Cargo Center Billund ekspederet 61.568 tons gods, hvilket er en stigning på 35,4 procent og den største mængde nogensinde.

- Lufthavnens medarbejdere har ydet en stor indsats gennem hele året, hvilket bl.a. har betydet, at omkostningerne har kunnet holdes på et fornuftigt niveau, siger adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen. Billund Lufthavn har holdt sine start- og passagerafgifter fastfrosset i 11 år. Det er sjældent set andre steder. Vi er glade for, at vores kunder - flyselskaberne - har belønnet dette med åbning af nye ruter og indsættelse af flere afgange eller større fly på deres eksisterende ruter fra Billund, tilføjer direktøren.

Nye ruter

Bestyrelsesformand Bjarne Hansen tilføjer, at lufthavnens egenkapital på i alt 337,7 millioner kroner, og det er den største i nyere tid.

Bestyrelsen og direktionen har store forventninger til 2011, der bl.a. indeholder åbning af ruter til Paris med Air France og Island/USA med Icelandair samt charterrejse til Dansk Vestindien med Bravo Tours.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden