TV der bevæger dig

Stort set uændret ledighed i Sydjylland

De nyeste ledighedstal viser, at det sæsonkorrigerede antal af ledige i Beskæftigelsesregion Sydanmark faldt med 300 personer fra december til januar.

Ledigheden er dermed stort set uændret.

Den faktisk registrerede ledighed er på 27.882 nettoledige i Syddanmark i januar 2010. Sammenlignet med udviklingen i forhold til samme måned sidste år er ledigheden faldet med 3,2 procent.

Lavere ledighed i Sydjylland end på Fyn

Ledighedsprocenten er lavest i Sydjylland med 6,0 procent mens Fyn ligger på 7,6 procent.
Hvis antallet af aktivere
de tælles med, steg ledigheden med 115 personer i det seneste år, en stigning på 3,4 procent. Dermed er der 38.500 såkaldte bruttoledige i Syddanmark i januar.

Det seneste års stigning i aktiveringsomfanget er årsagen til at den registrerede ledighed og bruttoledigheden bevæger sig i forskellig retning. Personer i aktivering tæller ikke med i den registrerede ledighed ? og dermed vil en stigning i aktiveringsomfanget alt andet lige medføre et fald i den registrerede ledighed.

Ligesom ledigheden samlet set viser et fald over det seneste år, viser det seneste halve års udvikling en positiv tendens. Faldet i ledigheden kommer især fra en nedgang i ledigheden inden for industrien, herunder Byggefag, Metal og 3F. Derudover er ledigheden faldet for mænd, men er steget for kvinder.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden