Straffe-vending til kronprinsen

Der blev ikke taget hensyn, da Kronprins Frederik i dag sejlede matchrace mod det danske stortalent, Nicolai Sehested. Sejren røg en tur på grund af en straf.

ISAF Nations Cup 2013 afvikles i disse dage i Middelfart, og kronprinsen var i dag med i en enkelt sejlads på en halv times tid. Kronprinsen sejlede med et hold af tidligere OL-sejlere med Jesper Bank i spidsen. I første opkryds gav de ikke plads nok i en infight med modstanderen, og det resulterede i en straf fra dommerne. Straffen var en 360 graders vending af båden, som skulle udføres inden målstregen, og den vending kostede det lille forspring, som kronprinsen havde på det tidspunkt.

Ville gerne sejle mere

- Det var sjovt at være med i dag og mærke spændingen. Vi ville gerne have sejlet tre sejladser, men der var desværre ikke tid til mere i dag, sagde Kronprins Frederik efter matchen.

Vinder Nicolai Sehested havde stor ros til kronprinsen og hans besætning.

- Det var den tætteste match, vi har sejlet til dette stævne. Imponerende at de bare springer om bord uden at have trænet sammen, og så sejler næste op med os, der sejler som fast team. Det var kun en bådslængde, der skilte os ad, forklarede Nicolai Sehested.

Finalen i ISAF Nations Cup 2013 bliver sejlet indtil lørdag eftermiddag, når der kan kåres en vinder.