Strandene i Haderslev får numre

Tirsdag fik Flovt Strand nummer. I lighed med andre strande i Danmark får stranden i Flovt et nummer, så stranden er let at finde for redningsfolk i tilfælde af en ulykke.

En strand har ikke altid en adresse. Det kan være et problem, hvis der sker en ulykke, og politi og redning skal rykke hurtigt ud og til den rigtige adresse. Derfor får strandene i Danmark nu et nummer, der består af et bogstav og et trecifret tal.

I Haderslev Kommune er de grønne skilte nu ved at blive sat op, og borgmester Jens Christian Gjesing er med til nedgravningen af skiltet på Flovt Strand.
- Er man ikke lokalkendt vil skiltene være gode, hvis man skal ringe efter hjælp. Vi har mange dejlige strande, og det er en god fornemmelse ikke kun at dyppe tæerne i dejligt badevand, men også på en strand, hvor det er trygt og sikkert at bade, siger Jens Christian Gjesing.

Det er Trygfonden, der betaler skiltene og Haderslev Kommune, der i samarbejde med Politiet har planlagt skiltenes placering. Haderslev kommune sætter skiltene op i denne uge. Det er ikke kun ved strandene, der sættes skilte op, men også inde i landet ved åer og søer, fx kanopladsen ved Haderslev Dam.

I løbet af sommeren vil Rådet for større Badesikkerhed og politi køre en kampagne, så borgerne får kendskab til strandnumrene.