TV der bevæger dig

Strandgæster sviner med affald på bynær strand

Den første del af Rebæk Strand er ren og pæn. Går man længere ud langs fjorden, så sviner det efter de varme dage. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

Det sommerlige vejr har skabt liv og glade dage på Rebæk Strand i Kolding. Men glæden for de lokale skæmmes af affald på badestranden.

Ifølge kalenderen er det først sommer fra i morgen torsdag, men sommervejret har allerede vist sig fra sin flotte side. Det får traditionen tro solhungrende badegæster til at strømme til strandene. 

00:14

Det sommerlige vejr har skabt liv og glade dage på Rebæk Strand i Kolding. Men glæden for de lokale skæmmes af affald på badestranden. Foto: Vibeke Illum Markussen, TV SYD

Luk video

Rebæk Strand er ingen undtagelse. I Kristi Himmelfartsdagene var stranden velbesøgt. Men det er ikke kun til glæde. For flere af de besøgende glemmer at rydde op efter sig selv, skriver JydskeVestkysten.

- Der er den samme mængde affald på stranden i år som tidligere. Problemet i år er dog, at den første stranddag kom inden 1. juni, hvor vi begynder at komme dagligt. Inden 1. juni kommer vi kun tre gange ugentligt, forklarer afdelingsleder i Vej & Park i Kolding Kommune, Henrik Nissen, til TV SYD.

Det er ikke unormalt, at to mand skal bruge tre-fire timer til at gøre Rebæk Strand ren, dagen efter det har været over 24-25 grader.

Henrik Nissen, afdelingsleder, Vej & Park, Kolding Kommune

Den første del af stranden, nær p-pladsen, ser pæn og ryddelig ud. Men går man længere ud langs fjorden, så har kommunen været nødt til at rydde op efter strandfester og badegæster.

- Nogle folk laver bål med uorganisk affald som for eksempel øldåser og plastik, som i princippet ikke kan brænde.

Det kræver derfor en ekstra indsats fra Vej & Park, når vejret har vist sig fra sin varme og solrige side.

- Det er ikke unormalt, at to mand skal bruge tre-fire timer til at gøre Rebæk Strand ren, dagen efter det har været over 24-25 grader, forklarer afdelingslederen.

Han ærgrer sig over, at strandgæsterne ikke rydder op efter sig selv.

- Vi oplever, at hensynet til naturen ikke er ret stort. En del af strandens gæster smider bare, hvad de har i hænderne, og hensynet til de, der kommer efterfølgende og naturen, kan ligge på et meget lille sted, slutter Henrik Nissen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu