TV der bevæger dig

Street Art sætter spor i byen

Det nye gavlmaleri i Kippervig.

Den interaktive gynge-installation på Torvet i Horsens.

1 af 2

En gruppe danske og udenlandske kunstnere har skabt en række kunstværker rundt på murene i det indre Horsens. Og på Torvet er der skabet en interaktiv gynge-installation.

De mange typer Street Art er målet for en tur, som projektet Levende KulturSpor arrangerer i Horsens næste torsdag.

Turen er en del af projektet, som Horsens, Silkeborg, Viborg og Randers Kommuner har lavet under navnet Kulturregion Østjysk Vækstbånd.

Kommunerne har lavet en fire-årig kulturaftale med Kulturministeriet. Levende KulturSpor er et samarbejde mellem kommunernes naturskoler og museer om anderledes formidling af kultur- og naturhistorier i landskabet.

På turen besøges de moderne gavlmalerier, som kunstnerne og elever fra Billedskolen i Horsens har skabt. Bl.a. et nyt gavlmaleri i Kippervig - udførst af den spanske kunstner, SAM3.

Også pizzeriaet på Teatertorvet har fået kunst. Nemlig et spejlbillede af facaden, så det ser ud, som om der er to pizzeriaer.

Flere steder i byen er der opstillet installationer. Bl.a. på Torvet, hvoren interaktiv gynge-installation udfordrer horsensianerne.

Kunsthistorikeren Julie Horne Møller, Horsens Kunstmuseum, og kulturhistorikeren Anders Horsbøl NIelsen, Horsens Museum, guider turen. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Horsens Kommune, Art Rebels, MÆRK Byen, Horsetown Collective og Østjysk Vækstbånd.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden