Street food marked åbner i Vestjylland - Her skal det ligge

Street food markeder popper op mange steder i Danmark for tiden. Nu kommer der også et til Esbjerg.

ESA Bio midt i Esbjerg får snart nyt liv. Den gamle biograf bliver forvandlet til et madmekka. Tirsdag blev planerne om et street food marked med plads til 15-18 forskellige madbiler og 600 gæster offentliggjort.

- Det skal selvfølgelig være et sted for de unge, men også for de gamle og alle dem midt i mellem. Det skal være et samlingssted for alle, siger Søren Gaj Nielsen, direktør, Street Food Esbjerg.

Søren Gaj Nielsen er manden bag ideen. Han har fået syv lokale erhvervsdrivende til at investere i projektet. Han får også hjælp af Esbjerg ungebyråd. I september vandt de 150.000 kroner til at lave et street food marked.

- Jeg vil jo gerne bruge ungebyrådet som rådgivende organ for mig. De kan give mig inputs fra de unges synspunkt, som jeg ikke tænker på, siger Søren Gaj Nielsen.

Street Food Esbjerg forventes af skabe 80-100 nye arbejdspladser, og madmarkedet forventes at omsætte for 40 millioner kroner om året.

De sidste byggetilladelser mangler nu bare at blive indhentet, før byggeriet kan gå i gang. Esbjerg Street Food åbner til foråret.