TV der bevæger dig

Strejke på Danish Crown: Genoptag arbejdet eller bliv fyret

100 medarbejdere strejker stadigvæk på Danish Crown i Horsens. Nu har de fået et ultimatum.

Efter en uge med strejke og uenigheder på Danish Crown i Horsens har medarbejderne fået et ultimatum.

”Konflikten må stoppe nu.” Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse til TV SYD. Efter en hel uge med arbejdsnedlæggelser har Danish Crowns ledelse fået nok. De godt 100 medarbejdere, der stadigvæk strejker har derfor fået et ultimatum. Hvis ikke de genoptager deres arbejde, så bliver de fyret.

- Vi har haft en dialog med de tillidsvalgte på slagteriet i Horsens og er blevet enige om at lave en møderække, hvor vi kan diskutere uoverensstemmelserne. Langt over 1000 mand gik i arbejde, da vi nåede frem til den aftale. Men der er stadigvæk 100 medarbejdere, der virker fuldstændig urokkelige og har nogle ufravigelige krav, som vi ikke kan imødekomme. Derfor har vi set os nødsaget til at varsle en opsigelse, siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, til TV SYD.

De 100 strejkende medarbejdere skal genoptage arbejdet senest på mandag, for ikke at blive opsagt. I følge tillidsmanden er medarbejderne kede af, at blive stillet i den situation. Men de håber stadigvæk, at de ender med at få deres vilje.

- De er selvfølgelig ikke glade for det her ultimatum. Det er aldrig rart at blive truet på sit levebrød. Men Danish Crown har ikke haft noget valg i den her situation, siger tillidsmand Klaus Olesen til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden