Strengere straffe skal skærpe opmærksomheden i trafikken

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen vil have strengere straffe til trafikanter, der er årsag til dødsulykker i trafikken. Det sagde han søndag aften i TV SYD på baggrund af en dom efter en voldsom ulykke på motorvejen ved Hedensted, hvor tre mistede livet.

Selvom Venstre Landsret mandag skærpede dommen mod en 25-årig chauffør, der i december 2014 kørte ind i en kø på motorvejen og forårsagede, at to unge piger fra henholdsvis Vejle og Skærbæk ved Fredericia samt en mand fra Esbjerg mistede livet, så er straffen i den slags ulykker alt for mild. Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen.

- Strengere straffe er en af vejene til at skærpe trafikanterners opmærksomhed, sagde  Peter Kofod Poulsen, da han søndag aften var gæst i TV SYD.

Flere af de pårørende gav efter den seneste dom udtryk for, at de føler at dommen er uretfærdig og det er Peter Kofoed Poulsen helt enig i.

Vestre Landsret skærpede dommen fra byretten i Horsens. Her fik den 25-årige chauffør dagbøder og en betinget frakendelse af kørekortet.