Strid om uddannelse af politifolk

Betjentene i Jylland, på Fyn og Bornholm skal have en kortere uddannelse end kollegaerne på Sjælland, skriver JydskeVestkysten mandag.

Det er udgangspunktet for den spareøvelse, som Rigspolitiet netop nu er i gang med, efter politikerne i efteråret blev enige om at spare 100 millioner kroner på politiet næste år.

Det betyder, at de jyske betjente fremover kun skal have 12 ugers afsluttende beredskabspraktik, hvor de er med til gadeuroligheder og andre særlige opgaver i beredskabet i København.

Betjente ansat på Sjælland skal til gengæld fortsat have 24 ugers praktik som i dag.
 
Poul Bukh, chefpolitiinspektør i Rigspolitiet, bekræfter, at en arbejdsgruppe i politiet nu arbejder videre på at analysere og implementere forslaget, som stammer fra en rapport med en lang række spareanbefalinger, som partierne bag politiaftalen alle har godkendt og sendt videre til politiet.

Ny uddannelse næste år

Målsætningen er at ændre på uddannelsen allerede fra næste år, men nu skaber S og SF tvivl om den aftale, de selv har skrevet under på.

- Jeg må indrømme, at vi ikke havde forstået, at det her var en del af aftalen, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Jeg ved godt, at det står i forligsteksten, men vi har mundtligt givet udtryk for, at vi ikke kan bakke op om en forskellig uddannelse, lyder det fra retsordfører Karen Hækkerup (S), som kalder planen "et skråplan af en anden verden".

Hos De Konservative er retsordfører Tom Behnke forundret over oppositionens melding.

- Alle partier inklusive S og SF nikkede jo ja til samtlige spareanbefalinger, så jeg går ikke ud fra, at det er noget, vi politisk skal til at forholde os til igen.

- Jeg betragter det som noget rent administrativt, som det nu er op til politiet at gennemføre.