Stridigheder giver festivalgæster flere oplevelser

For tredje år i træk bliver der denne weekend afholdt ravfestival i Vejers. Stridigheder har ført til to festivaler og flere oplevelser for de besøgende.

Ravsamlere, ravudstillere, ravheks, ravboder og ravboller. Der er rav i den ene ende af Vejers og i den anden ende af Vejers. Aldrig har der været så meget rav at se på i Vejers.

- Det er blevet helt overvældende. Festivalen er vokset til stort set det dobbelte, og det er tredje år, vi kører den. Det er dejligt. Siger Orla Skjellerup, arrangør, Ravfestival.

Når Orla Skjellerup siger, at festivalen stort set er vokset til det dobbelte, så er det lige præcist det, der er sket. Der har ikke været enighed om, hvordan festivalen skulle arrangeres i år, og derfor har Grundejerforeningen og Erhvervsforeningen valgt at afholde hver deres ravfestival. 

Orla Skjellerup prøver at se på det positive i det.

- Jeg vender det om og siger, at festivalen har fået noget ny energi, for det har givet noget konkurrence.

I den anden ende af byen er arrangørerne af den anden ravfestival enige i, at det er godt, at gæsterne får flere oplevelser.

- Der er flere arrangementer, og det gør også, der er flere mennesker, vi kan henvende os til, så det er selvfølgelig et kæmpe plus. Det er spændende, at det breder sig på den her måde, så længe man kan finde ud af at få tingene til at fungere, siger Bodil Sommer, arrangør, Grundejerforeningens Ravfestival.

Begge ravfestivaler varer til søndag eftermiddag.