TV der bevæger dig

Strikkedysten hjalp Ulla med at komme videre efter kræftsygdom

00:32

56-årige Ulla Madsen fra Give deltager i tredje sæson af Den Store Strikkedyst. Video: Wasabi Film

Ulla Madsen fra Øster Dørken deltager i ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS fra lørdag den 17. september kl. 19.55. Foto: Wasabi Film

1 af 2

Ulla Madsen fra Øster Dørken mellem Give og Thyregod er en af deltagerne i tredje sæson af ”Den Store Strikkedyst” på TV SYD PLUS.

Til daglig arbejder Ulla Madsen som arbejdsmiljøkonsulent i Region Midtjylland, hvor hun vejleder arbejdsmiljøteams på regionens hospitaler og specialinstitutioner.  Og hendes viden om de ergonomisk rigtige arbejdsstillinger og belastning af muskler og led fik hun brug for, da hun for fem år siden fik fjernet begge bryster.

Et par år tidligere var begge hendes yngre søstre døde af brystkræft med kun ni måneders mellemrum, og Ulla valgte derfor at få fjernet begge bryster, selvom der kun var kræft i det ene.  Efter operationen kunne hun ikke løfte eller strække armene, men hun fandt ud af, at hun kunne sidde i lænestolen og strikke lige så stille.

Den ene af mine sønner syntes, det var frygtelig pinligt

Ulla Madsen

Ulla har stadig senskader efter kemobehandlingen, så der er dage, hvor hun ikke kommer ud af sengen. Hun er født med et lyst sind, og hun er opdraget til at se muligheder. Det, sammen med hendes naturlige åbenhed, giver hende styrke til at klare livet og dets udfordringer. 

Netop ønsket om udfordringer fik Ulla til at melde sig til ”Den Store Strikkedyst”.  Lænestolen indbød ikke til den store kreativitet, og hun følte, at hun trængte til et skub i den rigtige retning. Og det fik hun, fortæller hun.   

Hvordan var det at være med?

”Den ene af mine sønner syntes, det var frygtelig pinligt. Ikke fordi hans kammerater ser ”Strikkedysten” i fjernsynet, men fordi de ser ”Dybvaaad” og ”Natholdet”.  Men det er han heldigvis kommet over.

For mig var det en kæmpe oplevelse. Det var stort, fantastisk, enormt sjovt, og vi fik mange spændende opgaver. Men det var svært.

Den ene af opgaverne kunne jeg ikke li’. Jeg afslører ikke hvilken, men det hele strittede på mig, så det vil nok kunne ses i fjernsynet. Hele holdet var rigtig gode til at snakke sammen og lave sjov, selvom vi jo var konkurrenter.  Vi er meget forskellige, men vi har fået et fællesskab. 

Læs også Se kortet: Her kommer deltagerne fra alle tre sæsoner fra

 

Og hvad så bagefter?

”Nu skal jeg og alle de andre fra ”Strikkedysten” med på messen ”Kreative Dage” i Fredericia i oktober. Her har jeg sagt ja til at holde foredrag om det at være med i ”Den Store Strikkedyst”. Det glæder jeg mig til. Og jeg har sagt ja til at holde foredrag på det lokale bibliotek til gavn for kræftbekæmpelse.  Og så skal vi også alle sammen deltage i Fanø Strikkefestival. Det bliver bare godt. 

Ja, og så har jeg faktisk også et helt andet projekt i støbeskeen. Min veninde laver mad, så vi har tænkt på at lave et arrangement, vi vil kalde ”Gourmetstrik”. Nu må vi se..

Med hensyn til strik, så har jeg fået mod på at strikke frit og kunstnerisk. Jeg vil til at strikke større ting som f.eks. skulpturer, gardiner og tasker.  Men det er jo stadig kun en hobby. Lige som når jeg maler abstrakte landskaber fra Færøerne, eller når jeg er med i bestyrelsen i den lokale forening CreaGive”

 

Ulla Madsen fra Øster Dørken. Foto: Wasabi Film

 

Ulla Madsen       

Alder:            56 år
By:                 Give
 • Når jeg strikker, så slapper jeg af og kommer i en meditativ stemning.
 • Jeg var med i Den Store Strikkedyst, fordi jeg gerne ville udfordres og trækkes ud over mit "plejer"
 • Det mest overraskende ved at være med i Den Store Strikkedyst var, at der er så mange personer med i produktionen af sådanne programmer.
 • Jeg tænker stadig på, da dommerne i strikkedysten sagde til mig, at jeg har mange flere historier at fortælle via mit strik.
 • Når jeg køber (mere) garn, siger min familie - de ved det ikke, det bliver sneget ind af bagdøren 😇
 • Det, der karakteriserer mig som strikker, er, at jeg gerne vil strikke noget, der både er sjovt og pænt.
 • Det strikketøj, som jeg er allermest stolt af, er det tørklæde, jeg strikkede lige efter, at jeg var blevet opereret for brystkræft.
 • Det helt specielle ved strikkere er, at de er meget sociale og gerne vil vise deres ting frem.
 • Skal jeg forkæle mig selv, så er det med en dag på terrassen med strikketøj og en kop kaffe.
 • Hvis jeg måtte tage tre ting med på en øde ø, skulle det være min bibel, strikketøj og kartofler.
 • Hvis jeg skal nævne et forbillede, må det være Dronning Margrethe.
 • Min bedste egenskab er, at jeg har et positivt livssyn og ser muligheder i stort set alt.
 • Jeg kunne godt drømme om, at jeg var mere fri i mit kunstneriske udtryk.
 • Hvis der er noget, jeg vil ønske for fremtiden, så er det, at jeg beholder mit gode helbred, så jeg kan blive ved at gøre det, jeg godt kan lide – nemlig at strikke, male, cykle og knokle i haven.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden