Studietur til Holland: Rustet til kamp mod bakterier

Region Syddanmark vil fastholde fokus på bekæmpelse af bakterier på sygehusene. Torsdag aften vendte regionens sundhedsudvalg hjem fra studiebesøg i Holland med ny viden og opfordringer til at gøre mere.

- Infektioner på sygehusene er en af de største udfordringer i sundhedsvæsenet i dag, sagde udvalgsformand Poul Erik Svendsen (S) til TV SYD efter hjemkomsten.

Udvalget var på studietur til Amphia Ziekehaus i Breda ved Rotterdam. Det var netop det sygehus, som TV SYD besøgte sidste forår i forbindelse med nyhedsserien ?Stop Smitten?.

Og politikerne hørte professor Jan Kluytmann fortælle om, at investeringen i bakteriekontrol kan betale sig. Og at bekæmpelsen af bakterierne på det hollandske hospital redder 15 liv om året.

- Vi forsøger at halvere antallet af smittede patienter på vore sygehuse, sagde Poul Erik Svendsen i TV SYD i aften. Og hvis det lykkes, vil det også betyde, at der er mange, som ikke dør af infektionerne. Det er jo meget syge mennesker, der bliver ramt af det her.

TV SYD lavede nyhedsserien sidste år, fordi 20.000 borgere smittes under indlæggelse på sygehusene. Det svarer til 10 procent af de indlagte.

Og 500 dør årligt af infektionerne, de har pådraget sig på sygehuset.

Poul Erik Svendsen sagde i TV SYD, at regionen er klar til at tage bakterieprøver. Men har tror faktisk, at de nye supersygehuse vil være endnu mere effektive til at bekæmpe bakterierne.

- Der får alle enkeltstuer. Og det tror jeg vil rykke i kampen mod bakterierne.