Styrtdyk i antallet af illegale

Antallet af illegale, der anholdes ved den dansk-tyske grænse, er styrtdykket gennem de senere år. Fra 2009 til og med 2011 er antallet af anholdte faldet med 63 procent.

Det skriver P4 Syd.

Og den udvikling fortsætter tilsyneladende i år, siger politikommissær Mikael Knudsen fra Grænsepolitiet i Padborg.

- Der er anholdt 102 illegale i første halvår - og det er en halvering i forhold til samme periode sidste år, siger Mikael Knudsen til P4 Syd.

- Vi har svært ved at afkode årsagen til udviklingen. Men jeg tror, at det hænger sammen med, at de illegale i større grad benytter fly i stedet for at tage turen med tog eller bil over landegrænsen, siger Mikael Knudsen.

Han henviser blandt andet til at antallet af asylansøgere der kommer til Danmark via Italien eller Grækenland generelt er stigende.

21 menneskesmuglere

Der er i første halvdel af i år anholdt 21 personer, som sigtes for at have tjent penge på at smugle flygtninge illegalt over grænsen. Det er lidt flere end i samme periode sidste år.

- Men jeg tror ikke, at det har haft nævneværdig betydning for den situation, vi har haft i de senere år, siger Mikael Knudsen til P4 Syd.

Fakta:
Første halvår 2012:Der er anholdt: 21 menneskesmuglere. Derudover er der anholdt 56 voksne illegale og 46 illegale under 18 år. Langt de fleste af de anholdte kommer fra Afghanistan.

Derudover har Grænsepolitiet anholdt 140 personer, som ikke har overtrådt udlændingelovgivningen, men som bl.a. er taget i indsmugling af khat og narkotiske stoffer.