Succes med byvandringer

Ikke kun turister har nydt godt af by-vandringer i Christiansfeld. Også borgere fra Kolding har fået øje på den sydligste by i kommunen.

Rundvisningener om formiddagen i juli har været en stor succes. Det er andet år, at Christiansfeld Centret har tilbudt byens gæster rundture i byen, der er præget af Brødremenighedens historie og arkitektur.

- Folk er kommet ind fra gaden og har spurgt efter noget, hvor de kunne få mere at vide om Christiansfeld. Så har det været dejligt at kunne fortælle, at der var en guidet tur samme dag, siger kultur- og turistmedarbejder Vivian Breihahn. Det er ganske sikkert et tilbud vi vil fortsætte med næste sommer.

- Vi vil gerne tilbyde borgere og gæster flere omvisninger med specielle temaer også. Derfor vil der hver onsdag aften i august være en aftenvandring, hvor en arkitekt sætter fokus på Christiansfelds særlige arkitektur, fortsætter hun. .

Neel Gotthardt arbejder normalt i Kolding Kommune. Men hun har de seneste tre måneder arbejdet med udviklingsarbejde for Christiansfeld Centret. Inden hun vender tilbage til sin stilling i Kolding, vil hun gerne delagtiggøre deltagerne i nogle af de arkitektoniske specialiteter, som hun er stødt på i byen, forklarer Vivian Breibahn.

På turen vil man kunne høre mere om Brødremenigheden, og hvad der er særligt kendetegnende ved Brødremenighedens byplan og arkitektur i byen.

Aftenvandringerne begynder kl. 19 og varer ca. en time.