Succesinstruktør vender tilbage til Ribe

Instruktøren bag filmene 'Blå Mænd' og 'Alle for en'-trilogien besøgte onsdag sit gamle gymnasium i Ribe for at give eleverne en lektion i mediefag.

Normalt har de ikke mediefag på Ribe Katedralskole, men i dag besøgte en helt særlig gæsteunderviser gymnasiet. Gæsten var Rasmus Heide, filminstruktør og tidligere elev på gymnasiet.

- Det er skønt at være tilbage. Det er sjovt! Der er så mange af de gamle lærere, der kommer op og hilser, og det er jo dejligt, siger Rasmus Heide til TV SYD og fortsætter:

- De kan heldigvis ikke huske, hvordan det gik i timerne dengang, så det er dejligt, griner Rasmus for sjov.

Men selvom Rasmus Heide faktisk klarede sig meget godt i timerne, så fik han sig aldrig en uddannelse. Alligevel er han nu både manuskriptforfatter og filminstruktør.

quote

De kan heldigvis ikke huske, hvordan det gik i timerne dengang, så det er dejligt.

Rasmus Heide, filminstruktør

Og derfor var Heide taget tilbage til sit gamle gymnasium. For det første for at give en forpremiere på hans nye film og for det andet for at undervise eleverne i dramaturgi og mediefag, som de normalt ikke får undervisning i på Ribe Katedralskole.

- Det er sjovt at komme og vende det 180 grader, så man får lov til at undervise lidt, siger Ramus Heide.

Og også eleverne synes, at det har været sjovt og godt at have besøg af filminstruktøren.

- Det har været utroligt lærerigt, fordi vi er på den kunstneriske linje i min klasse, så der har både været en del ting, vi kunne genkende, men også ting vi har lært, siger Amalie Donbæk fra 3G på Ribe Katedralskole. 

Hør, hvad Rasmus Heide synes om at være tilbage på Ribe Katedralskole.