Sund juletradition har vokseværk – idémand belønnet med pris

For syvende gang blev motionsløbet Lillejuleaftensløb afviklet i Esbjerg. Det giver nu bagmanden en pris som en af hverdagens helte.

Da Tommy Paulsen Kjærvang for syv år siden fik idéen til at løbe fra Mennesket ved havet – i folkemunde bedre kendt som de fire hvide mænd – til Hjerting, var der 12 deltagere. Tommy og nogle af hans løbevenner.

Sidenhen har løbet haft vokseværk, så der fredag, Lillejuleaftens dag, var omkring 100 deltagere.

quote

Der er så meget nød ude i verden. Man kan ikke redde hele verden, men man kan redde nogle steder.

Tommy Paulsen Kjærvang, arrangør, Lillejuleaftensløb

- Vi får samlet en masse venner, og så samler vi ind til velgørenhed. Så det er ren win-win, siger arrangør Tommy Paulsen Kjærvang til TV SYD.

Deltagergebyret på 30 kroner samt øvrige frivillige donationer går i bedste juleånd ubeskåret til SOS Børnebyerne.

- Jeg arbejder med handicappede til daglig, så det betyder noget at gøre en lille ting uden de store ressourcer. Der er så meget nød ude i verden. Man kan ikke redde hele verden, men man kan redde nogle steder.

Løberne kunne vælge mellem to ruter på henholdsvis seks og 12 kilometer.

Bagmanden bag løbet blev også selv glædeligt overrasket. Han fik Sydbanks pris, Hverdagens helte, som består af et diplom og en check på 1.500 kroner.

- Jeg er taknemmelig over at folk vil støtte op om mine skøre projekter. At jeg så får en pris oveni, det havde jeg ikke set komme. Det er kun dejligt at der er nogle der respekterer det frivillige arbejde man laver, slutter Tommy Paulsen Kjærvang. 

Se de mange løbere i det flotte solskinsvejr i Esbjerg.
Video: Andreas P. Als, TV SYD