TV der bevæger dig

Sundhedsminister indviede ny akutmodtagelse: Jeg er meget imponeret

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg Foto: John Melin, TV SYD

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har bygget om og ud, og deres nye fælles akutmodtagelse blev derfor indviet fredag.

Der var flag, taler og et let traktement, da Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg fredag indviede den nye fælles akutmodtagelse. Den nye fælles akutmodtagelse er nu sygehusets primære indgang og omdrejningspunkt.

00:40

Den nye fælles akutmodtagelse imponerede sundhedsminister Sophie Løhde (V) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Se deres reaktioner her.

Luk video

Tanken bag den nye fælles akutmodtagelse er ifølge Sydvestjysk Sygehus, at størstedelen af de akutte patienter modtages, diagnosticeres, behandles og udskrives direkte fra akutmodtagelsen inden for 24-48 timer. Patienterne bliver derfor døgnet rundt mødt af et team af specialister, og de akutte patienter skal i de fleste tilfælde derfor ikke videre til en anden afdeling eller et andet sygehus.

Og det var noget, der imponerede sundhedsminister Sophie Løhde (V).

- Jeg er meget imponeret. Det er en stor oplevelse at komme og se, hvordan man har gennemtænkt det her fra første færd, hvor patienten kommer ind og igennem hele forløbet med fokus på at bringe patienten i centrum, og hvor behandlingen kommer til patienten, siger Sophie Løhde (V) til TV SYD.

Målet for den nye fælles akutmodtagelse er, at en speciallæge inden for en halv time skal vurdere patienten, og efter fire timer skal der foreligge en plan for den videre behandling, skriver Sydvestjysk Sygehus i en pressemeddelelse.

Den nye fælles akutmodtagelse:

I 2015 modtog Fælles Akutmodtagelsen (FAM) i alt 25.500 skadestuepatienter og 21.102 akutte indlæggelser. 12.637 akutte patienter kunne udskrives direkte fra FAM. I 2016 er der åbnet yderligere 11 patientstuer i FAM, og dermed er rammerne (63 enestuer) på plads til at indfri FAM-målsætningen om, at 70 pct. af de akut indlagte patienter færdigbehandles i FAM.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden