TV der bevæger dig

Super-skybrud gav 20 skader i Vejle-skove

Eroderet vej i Højen skov.

eroderet skovvej efter skybruddeet 25. maj.

Kort over de steder i Vejle, hvor super-skybruddet gav sakder.

1 af 3

Det voldsomme skybrud i slutningen af maj anrettede store skader i skovene omkring Vejle. Flere steder skyllede veje væk, og kommunen har opgjort, at skybruddet gav skader 20 steder.

- Skybruddet har givet os en del udfordringer, siger Lars-Bo Christiansen, driftskoordinator i skov-afdelingen. Der var i Vejle tale om en hændelse, som man statistisk kan forvente hvert 60. år. Og det har givet os problemer mere end 20 steder i skovene mod normalt 1-3 steder på en normal sommer.

Bl.a. i Polakkerskoven i Nørreskoven, hvor der opstod et bred,t dybt krater, da et regnvandsbassin med vand fra motorvejen og Bilkas parkeringsplads skyllede vejen væk.

Stedet er i dag repareret ? og der er lagt et større rør under vejen, så situationen kan undgås i fremtiden.

Det var i øvrigt ved samme skybrud, at Bilka blev oversvømmet.

Yderligere tre steder blev skovveje bogstavligt talt skyllet væk. Det gav overarbejde, fordi Nørreskoven skulle bruges til det årlige Vejle-løb den 1. juni.

I Søndermarksskoven og skoven ved Munkebjerg gav de store vandmængder dybe render i veje og stier. Andre steder (flere steder langs Vardevej og ved Ribe Landevej) passerede regnvand fra regnvandsbassiner igennem skov, før det endte på veje og i overfyldte kloakker nedenfor. Flere huse blev nærmest begravet i vand og mudder.

- Vi har ikke haft problemer med de regnskyl, der er kommet efter skybruddet, forklarer Lars-Bo Christiansen, men arbejdet med at råde bod på skaderne og forebygge gentagelser foregår stadig.

- De fleste skovveje er repareret, og for tiden arbejder vi mest på at forebygge flere steder - især i Sønderskoven.

Ferietiden ?med lav bemanding ? har betydet, at en række opgaver i skovene er forsinket, fordi kræfterne er brugt på reparationer efter skybruddet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden