Superligaen vigtigere end Standard Liege

Esbjerg tager den "gratis" kamp mod Standard Liege seriøst, men fokus er på den sløje pointhøst i Superligaen.

Esbjerg er allerede videre til næste runde i Europa League, men samtidig halter det ganske alvorligt i Superligaen, hvor holdet kun har hentet et point i de seneste seks kampe og nu ligger under nedrykningsstregen.

Derfor bliver mødet med Standard Liege i morgen aften da også først og fremmest en forberedelse til næste kamp i den hjemlige liga, mandag mod AaB.

- Skal jeg vælge imellem at vinde i morgen og at vinde på mandag, så vil jeg helst vinde på mandag, siger træner Niels Frederiksen.

- Men samtidig har jeg et hold, der ikke har vundet i en periode, og vi vil rigtig gerne prøve at vinde igen.

- Der var nogle taktiske ting mod Sønderjyske i fredags, som vi ikke syntes, vi gjorde godt nok, som vi vil have fokus på. På den måde bliver det en slags forberedelse, og sådan må det være. Jeg tror ikke, det kan være anderledes, siger Niels Frederiksen.

Lidt usædvanligt i forhold til Frederiksens normale praksis før de europæiske kampe har han ikke offentliggjort nogen startopstilling dagen før dagen.

Men han lover, at Esbjerg stiller med et hold, der er stærkt nok til at vinde over de belgiske gæster i morgen, men hvor man samtidig ikke tager nogen chancer med småskadede spillere.

Især på den centrale midtbane har træneren mange overvejelser at gøre, fordi både Martin Bergvold og Jeppe Andersen kæmper med småskader, mens Magnus Lekven stadig er ude af billedet.

Ellers handler det for vestjyderne om at komme ud af det scoringsmæssige dødvande, klubben er havnet i.

- I øjeblikket har vi en udfordring med, at vi ikke laver mål - hæderlige mål i hvert fald. Det meste, af det vi har scoret i den seneste måned, har været selvmål eller med hånden, så vi har taktisk fokus på, hvordan vi får skabt chancer, siger Niels Frederiksen.