Superligaklub taber 37 millioner i 2016

Superligaklubben Esbjerg fB har haft et underskud i 2016 på 36,8 mio. kr.

Årsregnskabet for superligaklubben Esbjerg fB er noget af en gyser. Forrige år sluttede klubbens regnskab nær nul - men i 2016 er der store røde tal på bundlinjen.

Klubbens underskud for sidste år er på 36,8 millioner kroner. Et underskud der blandt andet skyldes, at klubben ikke har haft den samme succes som tidligere.

- Den succesrige optræden i Europa League i sæsonen 2013/14 udløste mange fodboldoplevelser samt både store indtægter i form af præmiepenge og ekstraordinært stor interesse fra udlandet for vores spillerstab. Disse indtægter har vi ikke længere, og det er efterfølgende ikke lykkedes at holde det høje sportslige niveau, siger EfB's konstituerede administrerende direktør, økonomichef Dan Mose Andersen på klubbens hjemmeside.

Udover at klubben ikke helt holder sit tidligere niveau, så er en del indtægter faldet for klubben - både indtægter fra TV-rettigheder og lejeindtægter. 

quote

EfB befinder sig i en alvorlig økonomisk situation.

Kristoffer Jarl Kristensen, bestyrelsesformand i EfB Elite A/S

Men der skal nok blive rettet op på den skrantende økonomi, lover ledelsen i selskabet EfB Elite A/S, der driver fodboldklubben.

- EfB befinder sig i en alvorlig økonomisk situation, som vi siden sommeren 2016 har taget væsentlige skridt til at forbedre. Arbejdet på at stabilisere og styrke EfB’s økonomi vil fortsætte uformindsket i 2017, siger bestyrelsesformand i EfB Elite A/S, Kristoffer Jarl Kristensen på klubbens hjemmeside.