TV der bevæger dig

Svær januar udløser stor bod til Bios

Bios ambulancer Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Januar har været en svær måned for Bios Ambulance Services, hvor virksomheden fortsat har haft problemer med at leve op til aftalen med Region Syddanmark - og derfor har udsigt til stor bod.

Det har været en hård start på 2016 for BIOS Ambulance Services.

Virksomheden skulle fra 1. januar stille med flere beredskaber end i december, og den øvelse har været svær. Der har i januar periodevis manglet op til fire beredskaber, blandt andet fordi Bios  fortsat ikke har nået idealbemandingen. De manglende beredskaber har været fordelt udover alle tre Bios-områder.

Regionens vagtcentral har derfor i hele januar justeret på andre beredskaber, der har kunnet sættes ind i de berørte områder, så dækningen har været forsvarlig. Det oplyser Region Syddanmark mandag i en pressemeddelelse.

Fra 1. januar udløser det en bod til Bios, hvis selskabet ikke leverer ambulance- og akutkørsel som aftalt i kontrakten. Og der er udsigt til, at den maksimale bod udløses for januar, fremgår det af en intern skriftlig orientering i Region Syddanmark om status på ambulancedriften i Region Syddanmark pr. 31. januar 2016.

Som det ser ud dags dato vil boden til Bios for januar nå maksimalniveauet på 15 procent af kontraktsummen, hedder det i notatet. Boden skal afregnes til april og forinden skal et større datamateriale bearbejdes.

Ifølge Bios tiltræder en del nye reddere i februar. Virksomheden har desuden fået godkendt en gruppe tyske reddere til at fungere som ambulancebehandlere.

 

 

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden