Sværere at rejse med tog over grænsen

Det er bøvlet at rejse med tog på tværs af landegrænsen, men fra årsskiftet er forbindelserne blevet endnu ringere. Folketingsmedlem kræver forbedringer.

Togforbindelsen over grænsen har længe været dårlig, men efter at DSB ved årskiftet lancerede en ny køreplan, er transporttiden nu blevet 30 minutter længere.

Mens politikere og erhvervsorganisationer taler om at forbedre infrastrukturen på tværs fa landegrænsen, så bliver det stadig sværere at rejse med tog fra Danmark til Tyskland.

Det er Benny Engelbrecht - socialdemokratisk folketingsmedlem fra Gråsten - der anker over at 2010 køreplanen betyder, at det nu tager endnu længere tid at komme fra Odense eller Århus til Hamborg.

Den forkerte vej

Danske politikere blev så sent som i december enige om at foreslå en grænseoverskridende trafikkommission for at få forbedret den trafikale infrastruktur i grænseområdet.

Alligevel er der sket forringelser her ved årsskiftet.

- Vi skal forbedre forbindelserne og ikke forringe dem, siger Benny Engelbrecht til TV SYD.

33 minutter

Benny Engelbrecht har derfor stillet to spørgsmål til trafikministeren:

"Finder ministeren, at det er hensigtsmæssigt for den grænseoverskridende trafik, at rejsetiden Odense ? Hamborg er øget med 33 minutter og at rejsetiden Århus ? Hamborg er øget med 26 minutter som følge af DSBs køreplan for 2010?"

"Vil ministeren arbejde for en bedre koordinering af køreplanerne mellem Danmark og Tyskland som en del af arbejdet med at koordinere den trafikale planlægning i grænseregionen?"