TV der bevæger dig

Sveder du? I dag er årets varmeste dag

Stranden var tirsdag et oplagt sted at opholde sig, hvis man gerne ville køles lidt ned. Dagen har nemlig budt på årets hidtil højeste temperatur. Foto: TV SYD

Tirsdag blev årets hidtil varmeste dag i Syd- og Sønderjylland. I Billund nåede temperaturen op på 30,3 grader og Vamdrup satte rekord med 30,4 grader.

Hvis du synes, det har været virkelig varmt i dag, så er det ikke bare dig.

Flere steder i Syd- og Sønderjylland nåede temperaturen i eftermiddag op over 30 grader, og det er første gang i år, temperaturerne når så højt op her i regionen.

Vejrvært Anders Brandt fra TV2 Vejret bekræfter, at der er sat regional varmerekord i Syd- og Sønderjylland i dag.

Mellem klokken 14 og 15 blev der ifølge Anders Brandt målt 30,3 grader i Billund, 30,1 i Skrydstrup og 30 graders varme i Horsens, og en times tid senere nåede DMI's målinger i Kolding Lufthavn ved Vamdrup op på 30,4 grader.

- Det varme vejr skyldes, at vi får vinden fra øst, hvor der lige nu er ekstremt varmt, og derfor strømmer der en varm, lummer luft ind over landet, siger Anders Brandt til TV SYD. 

Lidt køligere, men ingen vand

Vand har der til gengæld ikke været meget af i regionen, og Anders Brandt forventer ikke, at der vil falde meget vand i Syd- og Sønderjylland i løbet af i dag.

DMI har sendt varsel ud om lokale skybrud i den østlige del af Syd- og Sønderjylland, men ifølge TV2 Vejret skal tørkeramte landmænd og haveejere ikke sætte næsen alt for højt op efter vand – hverken i dag eller de kommende dage.

Efter weekenden peger prognoserne på, at vi igen får masser af varme, når vinden drejer i syd.

Anders Brandt, vejrvært, TV2 Vejret

- Jeg kan ikke udelukke en enkelt byge, men overordnet set bliver vejret tørt. Ifølge vores prognoser vil eventuelle byger næppe give mere end en til fem millimeter vand, og der er heller ikke udsigt til regn af betydning de kommende dage, siger Anders Brandt.

Onsdag vil temperaturerne falde til et mere ”normalt” leje – 22-25 grader, når vinden drejer om i nordvest.

- De kommende dage vil der blive fint strandvejr langs kysten ved Lillebælt, siger Anders Brandt.

Efter næste weekend peger prognoserne i retning af endnu mere varme, når vinden formentlig drejer om i syd.

- Så kan vi komme til at opleve varmegrader op i nærheden af de 30 grader igen, siger Anders Brandt. 

Hen på eftermiddagen er der trukket skyer ind over Billund, hvor dagens varmerekord blev sat. Men sandsynligheden for store mængder regn er ifølge TV2 Vejret små. Foto: Camilla Rozenfeld, TV SYD

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu