TV der bevæger dig

Svedige skoledage i Billund og Vejle

Kun to kommuner i Syd- og Sønderjylland giver flere penge til skole- og SFO-området næste år. Foto: Colourbox

Billund og Vejle kommuner putter som de to eneste kommuner i Jylland flere penge i SFO- og skoleområdet i det kommende år.

I næste skoleår er det heldigt at bo i enten Billund eller Vejle kommune, hvor kommunerne øger budgettet. Til gengæld er det knap så heldigt at bo i Esbjerg og gå på en af de to skoler, der lukker.

BUPL har spurgt kommuner i hele landet om budgetterne på skole og SFO-området i det kommende år.

I den positive ende gør kommunerne Billund og Vejle sig særligt bemærkede ved - som de to eneste kommuner i hele Jylland - at tilføre flere penge til skoleområdet.

For resten af kommunerne i Syd- og Sønderjylland er billedet blandet.
Nogle steder vurderer BUPL, at forbedringer og forringelser nogenlunde udligner hinanden, mens kommunerne nederst på listen er de kommuner hvor besparelserne på skole- og SFO-området har de mest negative konsekvenser for børnene. I hvert fald når det kommer til den samlede pædagogiske indsats, som BUPL har mest fokus på.

Din kommune på skole- og SFO området

Vejle:
Kommunen tilfører næste år 12 millioner kroner til skoleområdet. Penge som BUPL forventer bliver brugt både på lærer- og pædagogkræfter.

Billund:
I Billund er der i 2016 sat en pulje på 5 millioner kroner til folkeskoleområdet. Om SFO'erne også får gavn af pengene kommer an på, hvordan skolerne vælger at prioritere.

Varde:
Her ser det godt- og skidt - ud. Der prioriteres at bruge flere penge på pædagoger til understøttende undervisning og et projekt med fokus på adfærd, kontakt og trivsel (AKT-projekt) fortsættes. Til gengæld spares der penge på inklusion på SFO-området og på klub-området - altså børn fra 5. klasse og op - spares der 5%.

Vejen:
Der ventes på budgetbehandling.

Fanø:
Der ventes på budgetbehandling.

Sønderborg: 
Der ventes på budgetbehandling.

Aabenraa:
Der afsættes ekstra penge til nye undervisningsmaterialer, men der spares samtidig så færre elever tilbydes vidtgående specialundervisning.

Haderslev:
Her er ingen forslag til ændringer. - Det ser ud til at Haderslev på skole- og SFO-området fortsætter som hidtil.

Fredericia:
Det foreslås i Fredericia at gennemføre en rammebesparelse på 22,2 millioner i 2016, og yderligere besparelser i de kommende år. Forslaget indebærer at give 10 millioner til daginstitutioner og skoler i 2016. Hvordan besparelser og ekstra penge i alt påvirker området, vides ikke pt.

Kolding:
Der afsættes flere midler til folkeskolen - det fremgår ikke af BUPLs tal hvor mange. Til gengæld spares der 2% på normeringen i SFO'erne selvom der kommer flere børn i SFO end kommunen havde regnet med.

Tønder:
Der indføres tidlig tysk i skolerne, men til gengæld er der færre penge til den understøttende pædagogiske indsats i skoletiden. Der varsles besparelser på 1% fra 2017. Ingen ændringer på SFO-området.

Horsens:
Her "effektiviseres". I praksis betyder det, at der spares 1% på både skole- og SFO-området næste år. (og de kommende år?)

Hedensted:
Der spares 1,72 millioner på skole- og SFO-området. Pengene spares på projektet "læring i skolen" og får negativ betydning for børn i både skole og SFO.

Esbjerg:
Kommunen lukker to skoler - Vejrup skole og Egekratskolen og SFO'erne under de to skoler. Der spares 2,2 millioner kroner på 10. klasserne.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden