Svendebrev til fyrede LM-medarbejdere

I dag fik 11 tidligere LM-medarbejdere et svendebrev. De er dermed de første af i alt 1650 fyrede LM-medarbejdere, som står med beviset på en ny uddannelse i hånden. Nogle af dem overvejer at gå i gang med endnu en uddannelse.

Spørgsmålet er, om de kan bruge deres uddannelse til noget. Kirsten Nielsen fra Vamdrup er en af 11 tidligere medarbejdere fra LM-glasfiber, som i dag fik sit svendebrev.

Hun kan nu kalde sig lager- og logistikoperatør, og hun tror, hun finder et job. Men hun tager alligevel et trin mere i uddannelsen for at blive endnu bedre. Hun tror, der er brug for folk med en uddannelse, og hun er nødt til at tro på, at det lykkes.

EU gjorde det muligt

Siden maj sidste år har Kirsten Nielsen og 10 andre fyrede medarbejdere fra LM Glasfiber været i gang med uddannelsen på EUC-Lillebælt i Fredericia.

De er blandt de flere hundrede medarbejdere, som ikke fik jobs efter en række massefyringer på LM glasfiber i 2009 og 2010. Sidste år fik de en chance for at uddanne sig, da EU bevilligede 45 millioner til uddannelse af 500 tidligere LM-medarbejdere.

Claus Lassen fra Sdr. Hygum var en af dem, der kom med på holdet. Han ville også lære lager og logistik, og han føler, han nu er rustet til at gå på jagt efter et job. Uddannelsen kræver en indsats. Man er nødt til at forberede sig grundigt. Nu skal han i første omgang ud i praktik med mulighed for at vise, at han kan.