Svindel ved nethandel er eksploderet

Fra 12 anmeldelser i 2011 til 867 sidste år. Det afspejler den eksplosion i anmeldelser af fup og svindel ved handel via nettet, som Syd- og Sønderjyllands Politi har registreret.

Mens kriminaliteten generelt falder, så stiger antallet af anmeldte bedragerier ved handel via nettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer nu forbrugere, der handler med private på nettet, om at være mere på vagt overfor mulig fup og svindel.

Det sker med et eksempel, som er hentet fra en virkelig forbrugers nylige erfaring:

Peter i Sønderborg har sat en nyere iPhone 7, 32 GB til salg på nettet til 3.500 kr. Normalprisen for sådan en telefon er omkring 5.800 kr. uden abonnement. Søren i Esbjerg bliver fristet og aftaler med Peter om at købe den. Han overfører pengene via sin kæreste bankkonto. Søren får bare aldrig telefonen, og Peter er ikke til at få fat i. En sand historie, hvor politiet bare har ændret navnene.

- En sikker handel med private på nettet foregår ved, at man personligt mødes med sælger og får det, man betaler for. Ellers risikerer man foruden at miste sine penge også at blive hæler, fordi tingene viser sig at være stjålet., siger specialkonsulent Chr. Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Svindlen og risikoen for at blive hæler kan let undgåes.

 Og er man først hæler, gælder ingen undskyldninger. Man hænger på den og risikerer en plet på sin straffeattest. Brug din sunde fornuft, vær forsigtig og er du det mindste i tvivl, så lad være, lyder rådet fra specialkonsulent Chr. Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Udviklingen i anmeldelser

  • I 2011 fik Syd- og Sønderjyllands Politi 15 anmeldelser
  • I 2012: 241
  • I 2015: 928
  • I 2016: 867
  • 2017 til dato er der kommet 578 anmeldelser.