Svindel på DBA fortsætter

En mand der har snydt mange på DBA.dk fortsætter ufortrødent. Nu mener et offer, at DBA har et ansvar.

I dag er det kun nødvendigt at bekræfte sin identitet på DBA.dk, tidligere kendt som Den Blå Avis, med sit Nem-ID, hvis man vil sælge eksempelvis en smartphone eller en bil.

Hvis man som privatperson vil sælge møbler eller kameraer, så behøver man ikke at bruge den slags godkendelse med Nem-ID.

Vi anbefaler altid, at man vælger en sælger, der er Nem-ID-valideret. Det er din sikkerhed for, at personen er, hvem han eller hun udgiver sig for at være.

TV SYD har i den seneste uge fortalt om svindel, der er foregået gennem markedspladsen dba.dk. Flere af sagerne er meldt til politiet. Men alligevel fortsætter bagmanden sin svindel.

Det får nu et af ofrene til at kræve at DBA.dk tager ansvar.

- Den Blå Avis har et troværdighedsproblemet, når man ikke kan se, hvem man handler med, siger bryggerimedarbejder Ole Schultz fra Fredericia til TV SYD.

Han blev for tre uger siden snydt for knapt 10.000 kroner på DBA.dk. Politiet er på sagen, men alligevel fortsætter svindleren med sine gerninger. Han mener, at alle brugere på DBA.dk bør Nem-ID-valideres.

- Der kan være en pointe i, at det bliver mere besværligt for brugerne, hvis alle skal godkendes med Nem-ID. Men det er også alt for nemt for svindlerne at få frirum, uddyber han.

Hos DBA.dk kommer de med en række anbefalinger til brugerne.

- Vi anbefaler altid, at man vælger en sælger, der er Nem-ID-valideret. Det er din sikkerhed for, at personen er, hvem han eller hun udgiver sig for at være, fortæller kundeservicechef Lene Kristensen hos DBA til TV SYD.

DBA anbefaler, at man mødes personligt, kontrollerer at varen er som beskrevet og betaler på stedet.

- Hvis det ikke er muligt, så vælg PayPal med brugerbeskyttelse. Så er du dækket – både hvis varen ikke modtages, eller hvis den ikke svarer til beskrivelsen, uddyber Lene Kristensen.

Kundeservicechefen mener, at der vil opstå nye problemer, hvis alle brugere bliver Nem-ID-valideret.

- Vi kunne godt vælge, at alle skulle være Nem-ID-valideret. Men så ville der opstå nye problemer. Allerede nu ser vi tiltag med fishing. Det vil sige mails, hvor DBAs logo og navn misbruges. Derfra bliver brugerne franarret deres login-informationer. Så hvis man lukker af for DBA, hvor alle skal være Nem-ID-valideret, så vil vi se en eksplosion af den type svindel i stedet.