Svindlere bestiller computere og gavekort i kommunens navn

Ukendte svindlere har forsøgt at købe varer i Kolding Kommunes navn. Svindlen er blevet meldt til politiet.

Gavekort, en lejet bil og it-udstyr. Det er bare noget af det, som ukendte svindlere har forsøgt at købe for Kolding Kommunes penge.

Det har svindlerne gjort ved hjælp af kommunens såkaldte ean-numre, der bruges af virksomheder til elektroniske fakturaer. Ean-numrene fra offentlige myndigheder er offentligt tilgængelige. Svindlerne har fået sendt regningerne til kommunen. I alt syv tilfælde af forsøg på misbrug har kommunen opdaget, hvor svindlere har forsøgt at købe blandt andet hi-fi-udstyr, computere, gavekort og lejet en bil.

quote

Vi kan ikke være sikre på, vi har fået bremset det hele, men det tror vi, vi har.

Ina Hviid, leder af Indkøb og Forsikring ved Kolding Kommune.

- Vi kan ikke være sikre på, vi har fået bremset det hele, men det tror vi, vi har. Svindlen er naturligvis meldt til politiet med det samme, siger Ina Hviid, leder af Indkøb og Forsikring ved Kolding Kommune, til TV SYD.

Vær opmærksom

Kolding Kommune opfordrer virksomheder til at være opmærksomme på den mulige svindel. Kommunen betaler nemlig ikke fakturaen, hvis der er tale om et misbrug af kommunens ean-numre.

- Det handler om at sikre sig, at de, der har afgivet ordren, faktisk er fra den myndighed, de udgiver sig for. Hvis man som leverandør er den mindste i tvivl om bestillingen, så kontakt Kolding Kommune for at få den bekræftet, siger Ina Hviid.

Kolding Kommune har samlet fire gode råd til at sikre sig mod svindel:

Undgå svindel:

·         Er den mailadresse, som anvendes ved bestillingen, en officiel mailadresse fra Kolding Kommune? Alle kommunens mailadresser ender med kolding.dk. Hvis der i stedet står f.eks. står kolding-kommune.dk, så er bestillingen ikke fra Kolding Kommune.
·         Har leveringsadressen noget at gøre med Kolding Kommune? Virker den troværdig? F.eks. har svindlerne i et tilfælde angivet en adresse i Grenå som leveringsadressen, hvilket er et klart faresignal om svindel.
·         Er det sandsynligt, at Kolding Kommune vil bestille den pågældende vare – f.eks. hi-fi-udstyr og gavekort – i den angivne mængde?
·         Endelig er der grund til at være ekstra opmærksom, jo større ordren er.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.