Svineproducent: Utopi at udrydde MRSA

Svineproducenten Claus Jørgensen mener, at der er utopi at udrydde MRSA. Han mener, at renlighed og vacciner er vejen frem.

Fødevareministeriet har en handlingsplan klar for MRSA – og også professor Hans Jørgen Kolmos har foreslået en omlægning af driften for at fjerne MRSA. Svineproducent Claus Jørgensen fra Tinglev mener dog, at det er ren utopi at fjerne MRSA.

- Uanset hvad kommer det ikke til at lykkes. Vi kan fylde millioner eller milliarder i det, men når de ikke kan få det til at lykkes i Norge med små besætninger og med utroligt langt mellem besætningerne, så kan vi heller ikke i Danmark. Det er utopi. Desværre, siger Claus Jørgensen.

Hans Jørgen Kolmos har foreslået, at man skal lave en kortlægning, så man kan styre handlen med MRSA-ramte grise. Det forslag giver Claus Jørgensen dog heller ikke meget for.

- Kortlægning giver ingen mening, for i dagens Danmark handler vi internt i griseringe, så vi har jo fuldstændig klarlagt, hvordan vi handler vores grise. Så derfor er han måske 30-40 år bagud i sin tankegang, og det er måske hans problem, mener Claus Jørgensen.

Claus Jørgensen vil derfor slå et slag for renlighed og vacciner.

- Vi kan jo kun gøre det, at vi holder den bedst mulige renlighed og smittebeskyttelse. Og det kan vi jo gøre med vacciner, så i dag har vi væsentligt flere vacciner mod alle mulige sygdomme. Simpelthen for at holde smittetrykket længst nede, siger han.