Svineproducenter slår dørene op

Danske svineproducenter åbner fra i dag staldene som modspil mod dårlig omtale.

På mandag skildrer TV2 programmet Operation X med skjult kamera livet i en svinestald med alt for mange dyr. Grisene bliver fjernet fra soen alt for tidligt, og både syge og sunde dyr bliver behandlet med antibiotika gennem drikkevandet.

Svineproducenterne frygter de værste.

Derfor har deres organisation opfordret medlemmerne til at slå dørene til staldene op, så enhver kan tjekke dyrevelfærden.

- Det er alt for nemt at fortælle de dårlige historier om dansk svineproduktion, hvis vi ikke har modet til at invitere omverdenen indenfor og vise virkeligheden og hverdagen åbent frem, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

På få dage har over halvandet hundrede svineproducenter tilmeldt sig initiativet. De står nu parat til at tage imod besøgende hjemme i staldene.

Opskriften

- Gang på gang er vi blevet beskyldt for at mishandle vores dyr, ødelægge naturen og være til fare for folkesundheden ved at sprede resistente bakterier - og det selvom vi ved, at dansk svineproduktion er kendetegnet ved netop lavt medicinforbrug, høj dyrevelfærd og minimal påvirkning af natur og miljø, siger Henrik Mortensen og giver selv opskriften på et bedre omdømme:

- Jeg er sikker på, den bedste måde at gøre op med det meget negative image branchen har fået er at lægge virkeligheden åbent frem og lade folk danne deres egen mening. Derfor er jeg meget glad for den store opbakning, der er både fra landmænd og fra Videnscenter for Svineproduktion til vores initiativ, siger Danske Svineproducenters formand.

Som led i kampagnen får alle tilmeldte svineproducenter tilsendt et skilt, som skal stå ved vejen og opfordre interesserede til at komme på besøg.

Her kan du på et kort søge svineproducenter, der har åben stald i dit område.