Syd- og sønderjyder: Grænsekontrol er ikke det vigtigste

Knap halvdelen af syd- og sønderjyderne vil have permanent grænsekontrol, men det må ikke gå ud over politiets andre opgaver. Opklaring af mange andre politiopgaver er vigtigere end grænsekontrol.

45 pct. af syd- og sønderjyderne ønsker permanent grænsekontrol. Det viser en ny meningsundersøgelse, som Megafon har lavet for TV SYD. Undersøgelsen viser også, at syd- og sønderjyderne nødigt vil nedprioritere andre politiopgaver til fordel for den permanente kontrol ved grænsen.

Med andre ord: Folk i Syd- og Sønderjylland går kun ind for en permanent grænsekontrol, hvis der tilføres ekstra ressourcer til politiet.

Opklar indbrud først

Kun 18 pct. at borgerne svarer, at de permanente grænsekontrol er mere vigtig end opklaringen af indbrud. 35 pct. svarer "hverken/eller", mens 50 pct svarer, at grænsekontrol er mindre vigtig end at politiet opklarer indbrud. 

 
 

 

Det samme billede tegner sig i større eller mindre grad, hvis syd- og sønderjyderne skal vælge mellem grænsenkontrol og politiets øvrige opgaver. 

 
 

Vigtige voldssager

75 pct. af borgerne svarer, at opklaringen af voldssager er mere vigtig end grænsekontrollen. 21 pct. svarer "hverken/eller", mens blot tre pct. synes, at grænsekontrollen er et vigtigste.

IT- og økonomisk kriminalitet

58 pct. af borgerne svarer, at opklaring af IT- og økonomisk kriminalitet er vigtigere end grænsekontrol. Hver tiende borger mener, at grænsekontrol er vigtigst, mens 31 pct. svarer "hverken/eller".

Undersøgelsen er lavet fra den 3.-6. oktober 2016 af Megafon for TV SYD blandt 1042 borgere i Syd- og Sønderjylland.