TV der bevæger dig

Syd- og sønderjyderne pendler længere

Borgerne i vores region tilbringer mere og mere tid i deres biler. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at krisen har fået os til at køre længere til og fra arbejde.

Syd- og sønderjyderne er glade for deres biler, de sidder i hvert fald meget i dem. I vores landsdel er den gennemsnitlige pendlingsafstand over en kilometer længere end i landsgennemsnittet.

Topscorerne findes i i Vejen og Haderslev. Her pendler indbyggerne hver dag begge steder 23,2 kilometer i gennemsnit. Det er næsten 3,5 kilometer mere end den gennemsnitelige dansker.

For seks år siden pendlede indbyggerne i Syd- og Sønderjylland 17,4 kilometer, mens det tal i dag er steget til 21,1 kilometer. Hos Dansk Erhverv er man ikke i tvivl om, at det er krisens skyld, at danskerne bruger længere og længere tid i bilerne til og fra arbejde.

- Krisen er hovedårsagen til, at vi pendler længere. Den har betydet, at vi ikke i så høj grad skifter bopæl efter job som tidligere, hvor det var nemmere fx for en ægtefælle at finde arbejde, hvis familien flyttede. Man beholder i stedet boligen og pendler til det nye arbejde ? selv om det ligger længere væk,? forklarer Jesper Højte Stenbæk, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Den kommune i vores del af landet, hvor indbyggerne pendler mindst, er Esbjerg.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden