Syd- og Sønderjyllands Politi har givet tre straks-tilhold mod stalking

Syd- og Sønderjyllands Politi har tre gange uddelt et øjeblikkeligt politi-tilhold for at stoppe stalking, mens Sydøstjyllands Politi endnu ikke har brugt straks-tilhold.

For et halvt år siden fik politiet fik et nyt værktøj til kampen mod stalkere i form af et straks-tilhold. Straks-tilholdet gør det muligt at tildele et politi-tilhold med øjeblikkelig virkning og sænker kravene til mængden af beviser og partshøringer i tilholdssager.

Straks-tilholdet blev indført af et flertal i Folketinget for at lette processen og ventetiden, der normalt er, før et tilhold træder i kraft.

Kun to politikredse har brugt muligheden for straks-tilhold.

Syd- og Sønderjyllands Politi har benyttet sig af straks-tilholdet tre gange, siden lovændringen trådte i kraft 1. januar 2017, mens Københavns Vestegns Politi har brugt det en enkelt gang. 

Sydøstjyllands Politi har i lighed med otte andre politikredse endnu ikke givet et straks-tilhold. Det viser en aktindsigt, som Berlingske Tidende har søgt og omtaler tirsdag.

Stalking

Stalking er, når en person oplever gentagen, påtrængende og uønsket kontakt og kommunikation af vedvarende og systematisk karakter fra et andet menneske.