TV der bevæger dig

Sydbank blødte i fjerde kvartal

Et kæmpe minus i fjerde kvartal efter store nedskrivninger giver utilfredsstillende årsresultat for Sydbank.

Forventede tab på dårlige lån gav som ventet et ordentligt hak i årsresultatet hos Sydbank.

Banken fik et resultat efter skat på 187 millioner kroner i 2013. Det er væsentligt lavere end resultatet fra 2012 på 467 millioner kroner, hvor store nedskrivninger endda også skæmmede tallene.

2013-resultatet er utilfredsstillende på grund af de tidligere udmeldte ekstraordinære nedskrivninger på udlån i fjerde kvartal, lyder det i regnskabet.

I tråd med bankens tidligere udmeldinger landede de samlede nedskrivninger for banken på 1,861 milliarder kroner for hele året.

Resultatet i fjerde kvartal alene blev et underskud på 282 millioner kroner.

De røde tal på bundlinjen skyldes de ekstraordinært store nedskrivninger efter et besøg fra Finanstilsynet i december.

I årsregnskabet fremgår det, at Sydbanks nedskrivninger i fjerde kvartal endte på 888 millioner kroner og er dermed endda større end først udmeldt.

Banken meddelte i december, at den måtte nedskrive med 850 millioner kroner, heraf 500 millioner kroner i ekstraordinære nedskrivninger, efter at Finanstilsynet havde været på besøg og set bankens udlån grundigt igennem.

Der viste sig nogle ubehagelige overraskelser i bøgerne. Nedskrivningerne skyldes ifølge Sydbank primært ekstraordinære nedskrivninger på overtagelsen af Tønder Bank og landbrugsarrangementer generelt.

Banken vil forsøge at undgå sådanne ubehagelige overraskelser i fremtiden ved at holde mere på styr på kreditgivningen. Blandt andet har man styrket bemandingen af bankens risikostyring, oplyser Sydbank i regnskabet.

Sydbank venter i 2014 en højere indtjening som følge af lavere nedskrivninger på udlån, en stigende basisindtjening, højere handelsindtjening og synergier fra købet af Diba Bank.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden