Sydbank-direktør: Jeg er mere kontant

Miniportræt af Karen Frøsig - Den nye administrerende direktør for Sydbank. Hun efterfølger Carsten Andersen, og bliver dermed den tredje kvindelige chef i et C20-selskab.

51-årige Karen Frøsig overtager posten som administrerende direktør i Sydbank til juni. Det har ligget i kortene, at hun skulle overtage posten, siden hun i 2008 kom ind i koncernens direktion. Vi har spurgt til den nye direktørs forventninger til jobbet.

Hvordan vil du forandre billedet af Sydbank efter ansvarshavende direktør Carsten Andersen, der nu går på pension?

- Jeg har jo allerede siddet i chefredaktionen hernede et par år. Så jeg er enig i den linje og strategi, vi fører i Sydbank. Jeg vil ikke vende om på det hele. Carsten er en stor og farverig person. Han er en stor person, der har siddet i banken i mange år. Men jeg vil jo ikke forsøge at være en klon af Carsten. Jeg vil være mig og komme med min person og mine kompetencer.

Anderledes stil

Er der nogle ting du vil fokusere mere på, end Carsten Andersen gjorde?

- Jeg synes jo, at Carsten er en fantastisk dygtig leder og har været det i mange år. Men derfor tror jeg da, at jeg har en anderledes stil. Måske en mere umiddelbar stil. En lidt mere direkte stil. Og det vil folk da sikkert bemærke. Jeg er jo også den næste generation.

Hvordan ser du på billedet af kvindelige chefer i C20 indekset?

- Jeg tror, at kvinder ligesom mænd har kompetencer til at være leder i en virksomhed. Vi er jo alle sammen valgt ud fra de kompetencer, vi har. At vi så også er kvinder, kan gøre, at vi har en anderledes stil. Og det er blot godt for virksomheder, at de kan vælge mellem både kvinder og mænd, når de skal besætte topposterne. Men jeg tror ikke, at jeg er valgt, fordi jeg er kvinde. Jeg går ikke og tænker kvindepolitisk, når jeg står op om morgenen og tænker hold da op, jeg er kvinde i en mandsdomineret verden. Men jeg er da bevidst om, at der ikke er så mange kvinder i branchen.

Mandsdomineret branche

Hvad tænker du om, at branchen er så mandsdomineret?

- Jeg synes da et eller andet sted, at det er dumt. For hvis man også kigger på kvinderne, har man mere at vælge imellem. Det er jo dumt at begrænse sine valg til den mandlige del af befolkningen. De fleste, der har været på en arbejdsplads, vil give mig ret i, at den er nu engang mere harmonisk, når der er begge køn. Jeg ser da gerne nogle kvinder komme til tops i C20. Men de skal fremfor alt have lysten og kompetencerne. Du bliver ikke bare chef, fordi du synes, at det er sjovt. Du bliver det, hvis du virkelig vil.

Kan man forvente sig nogle opkøb i fremtiden af Sydbank?

- Sydbank har vel altid været kendt for at vækste via opkøb. Og det er ikke noget, jeg har tænkt mig at ændre på. Jeg kan bestemt også det håndværk. Så hvis der kommer rentable muligheder for opkøb, så er det jo noget, vi vil udnytte. Der vil man ikke se nogen forandring.