Sydbank har mistet over halvdelen af sine kommune-kunder

Mens Sydbank mister flere kommuner som kunder, kan Nordea og især Danske Bank glæde sig over, at denne kundegruppe flokkes om dem.

Danske Bank og Nordea er landets foretrukne banker blandt Danmarks 98 kommuner med markedsandele, som langt overstiger andelen på privatkundemarkedet. Især Sydbank med hovedsæde i Aabenraa mister i stigende grad kommunerne som kunder. Det viser et rundspørge, som Finans har foretaget blandt landets 98 kommuner.

Sydbank har mistet seks kommuner som kunder inden for de seneste fem år og må ifølge rundspørgen i dag nøjes med at være bankforbindelse for fire kommuner.

- Sydbank både kan og vil gerne servicere landets kommuner. Kommunemarkedet har dog gennem længere tid været stærkt konkurrencepræget. Sydbank har derfor ikke deltaget i alle kommunelicitationer, der har været over de seneste år, hvilket helt naturligt har medført et fald i antallet af kommune-kunder, siger Jan Svarre, bankdirektør i Sydbank, til Finans.

Danske Bank alene har i løbet af de seneste fem år fået 13 nye kommuner som kunder og har nu sat sig på 53 pct. af samtlige kommuner herhjemme. Nordea har også skaffet 13 nye kommuner som kunder i samme periode og har i dag en markedsandel på 28 pct. af det vigtige marked for kommuner, der som offentlige kunder er risikofrie for bankerne og genererer store indtægter samlet set.