Sydbank-kunder bliver angrebet

IT-forbrydere er gået til angreb på Sydbanks kunder. De kriminelle forsøger at lægge virus ind på kundernes computere, hvorefter de kan opsamle deres adgangskoder til banken.

Metoden kaldes ?side by side? realtids phishing. En lang række banker blev ramt af angreb i maj, og de førte til misbrug af kunders konti.

Sydbank oplyser, at alle kunder med windows-pc?ere er i farezonen.

- Det er lykkedes hackeren at bryde ind i Netbanken hos 14 af vores kunder, siger Niels Skylvad, der er områdedirektør for forretningsdrift i Sydbank, til Flensborg Avis.

Forbryderne har også forsøgt at flytte penge fra de pågældende konti, men uden held.

- Vi har heldigvis fået stoppet transaktionerne, så ingen har mistet penge, siger Niels Skylvad.

Hvis kunders computere er blevet inficeret, bliver de bedt om at logge ind to gange efter hinanden, De kan også risikere at blive bedt om at logge ind igen via et pop-up vindue, når de er inde i net-banken.

Forsvar

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer til dette forsvar mod de kriminelle:

?Indtast ikke en NemID-nøgle (engangskode) flere gange, end du plejer. Bliver du bedt om at indtaste din engangskode flere gange end normalt, efter at du er logget på netbanken, så afbryd forbindelsen og kontakt din bank.

?Lad være med at indtaste bruger-id og adgangskode eller en nøgle (engangskode) fra nøglekortet, hvis log-in-billedet ser anderledes ud. For eksempel kan der stå en anden banks navn. Afbryd straks forbindelsen.

Hvis du er i tvivl, om du har været udsat for hacking i din netbank, skal du kontakte din bank.

På NemID's hjemmeside kan du tjekke, om din computer har fået den aktuelle virus.