Syddanmark i førertrøjen med cykel-turisme

Denne sommer har de danske og udenlandske cykelturister trådt flere kilometer i pedalerne og taget flere overnatninger i det syddanske end i resten af landet. Flere målrettede initiativer inden for cykelturisme på Fyn og i Sydvestjylland giver nu resultat.

En analyse fra Visit Denmark viser, at 34 procent af alle cykelturister overnatter i Region Syddanmark.

Region Syddanmark har i de seneste år investeret massivt i udviklingen af stærke destinationer, der kan udvikle feriesteder, aktiviteter og oplevelser.

Den øgede cykelturisme giver positivt udslag. På Fanø og Rømø betyder den stigende efterspørgsel på cykelferier, at der skabes arbejdspladser i turistbranchen.

Regionsrådsformand, Carl Holst (V), glæder sig over den øgede vækst men også over det professionelle syddanske samarbejde.

- Danmark er verdensberømt for sin cykelkultur. Potentialerne er store, og derfor er det glædeligt, at regionens turismeaktører arbejder professionelt og målrettet med at udvikle både infrastrukturen og unikke oplevelsespakker for cykelturister, siger Carl Holst.

Satser på cyklisterne i ferielandet

- Vi satser på cykelturismen og på at tiltrække endnu flere cykelturister. På den måde kan vi understøtte vores erhverv med øget omsætning og arbejdspladser. Det er ganske enkelt en god forretning, siger Henrik Lythe Jørgensen fra Destination Sydvestjylland om satsningen.

Destination Sydvestjylland er partner i Powered by Cycling: Panorama-projektet, der i samarbejde med kommuner, private aktører og Nationalpark Vadehavet har udviklet syv panoramaruter i Sydvestjylland.

 

Fakta om cykelturisme i Region Syddanmark:

  • 34 procent af alle cykelturister bruger deres aktive ferie i Region Syddanmark.
  • Region Syddanmark har i de seneste år investeret massivt i udviklingen af destinationer, der kan udvikle aktiviteter og oplevelser.
  • Den typiske cykelturist overnatter i feriehus og bruger cirka 455 kroner i døgnet.
  • Cyklistforbundet står bag projektet ?Powered by Cycling: Panorama?, der er den største cykelturismesatsning siden de nationale cykelruter i 1993.
  • "Powered by Cycling: Panorama" har i samarbejde med Destination Sydvestjylland, kommuner, private aktører og Nationalpark Vadehavet udviklet bl.a. syv panorama-cykelruter i det sydvestjyske, som kan findes på www.cykelsafari.com.